Wie verkoopt de groene stroom Windpark Fryslân?

Energieleverancier Eneco neemt gedurende 15 jaar lang groene stroom af van het windpark. Windpark Fryslân heeft de mogelijkheid opengehouden om een deel van de duurzame stroom rechtstreeks te leveren aan bedrijven die actief zijn in de provincie Fryslân. Momenteel onderzoeken we in samenwerking met Friese bedrijven of er rechtstreeks uit het windpark kan worden geleverd.

Wie is de opdrachtgever van Windpark Fryslân?

De opdrachtgever van Windpark Fryslân is Windpark Fryslân B.V. 
Aandeelhouders van Windpark Fryslân, verenigd in Windpark Fryslân Beheer B.V. (85%), en de provincie Fryslân (15%) via Fryslân Hurdewyn B.V. zijn de initiatiefnemers.

Het bestuur van Windpark Fryslân B.V. bestaat uit een CEO en een CFO van Windpark Fryslân Holding B.V. Zij zijn tevens verantwoordelijk voor de aansturing van Windpark Fryslân B.V.

Wie bouwt Windpark Fryslân?

Windpark Fryslân is gebouwd door aannemersconsortium Zuiderzeewind. Dit consortium bestond uit aannemers Siemens Gamesa Renewable Energy en Van Oord. Waar mogelijk, werkte het consortium zoveel mogelijk samen met Friese partijen. Na oplevering is Siemens Gamesa verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het windpark gedurende 16 jaar.

Wie is er verantwoordelijk voor Windpark Fryslân na de oplevering?

Na oplevering is Siemens Gamesa Renewable Energy verantwoordelijk voor het onderhoud en beheer van het windpark gedurende 16 jaar.

Welk bedrijf neemt de energie af van Windpark Fryslân?

Energieleverancier Eneco neemt over een periode van 15 jaar alle duurzame stroom af van Windpark Fryslân.

Wanneer levert Windpark Fryslân stroom?

De eerste windturbine leverde in 2021 stroom. In 2021 is het windpark volledig operationeel.