Beammebern

Dat Windpark Fryslân ‘fan en foar Fryslân is’ was een belofte vanaf de start. Het is ook een van de redenen dat het FIKS Omgevingsfonds werd opgericht: een fonds waarin Windpark Fryslân een fiks bedrag beschikbaar stelt voor projecten en initiatieven uit de omgeving. Muzikaal sprookje Beammebern, dat in het weekend van 16-18 september in Workum werd uitgevoerd, was in 2022 een van de begunstigden!

Wat begon als een spontaan idee, groeide uit tot een groot succes: vier sfeervolle voorstellingen in het park van Workum die – ondanks de regen – allemaal uitverkocht waren. Hoe kijkt Cristiaan Ybema, secretaris van Muziekvereniging Crescendo, een jaar later terug op het muzikale sprookje Beammebern?

“Het thema van de voorstelling is de relatie tussen mens en natuur. Mede dankzij de bijdrage van FIKS konden we het groots aanpakken: een professionele regisseur, kledingontwerpster en theatervormgeefster inhuren, een prachtig decor bouwen en aandacht besteden aan muziek, licht en geluid. Maar het belangrijkste: we hebben mensen samengebracht en kinderen enthousiast gemaakt voor en over muziek, dans én de natuur. Een jaar later zoeken vrijwilligers elkaar nog steeds op, dat is toch mooi?”

Nieuwsgierig naar het verhaal achter de voorstelling? Lees hier alles over het project.