Klaas en Gineke Tot varen op verzoek van Windpark Fryslân met hun rondvaartschip ‘Regina Andrea’ regelmatig door het windpark. Aan boord zijn partijen die betrokken waren bij de ontwikkeling en bouw van het windpark. Maar ook studenten en omwonenden en geïnteresseerden krijgen de komende periode de kans om het windpark van dichtbij te bekijken.

De Regina Andrea organiseert rondvaarten en is in te huren voor feesten. Klaas en Gineke, 44 jaar getrouwd, varen al jaren samen met het schip. ‘Klaas is de schipper en ik de gastvrouw’, vertelt Gineke. ‘We worden regelmatig gevraagd door Windpark Fryslân om boottochten te organiseren. Daardoor hebben we het hele park zien opbouwen, van de funderingen tot aan de grote turbines die er nu staan.’ Gineke: ‘het verhaal blijft interessant. Ik vind het heel bijzonder wat er bij de bouw van het windpark komt kijken. Welke onderzoeken er allemaal gedaan zijn en waar bijvoorbeeld rekening mee is gehouden voor de omgeving, de vogels en de vissen.’

Als de Regina Andrea uitvaart, zorgt Gineke dat alles tip-top in orde is. ‘Ik ben een echte gastvrouw. Corona viel me daarom extra zwaar. Ik vind het lastig om te moeten controleren of mensen zich wel aan de regels houden. Ik wil vooral dat mensen die bij ons aan boord zijn genieten’. Gineke en Klaas zijn van plan om in de toekomst vaker rondvaarten te organiseren door het windpark. ‘We willen straks bijvoorbeeld een rondvaart aanbieden in combinatie met een bezoek aan de nieuwe vismigratierivier. Ook dit is een hele interessante ontwikkeling voor Europa’.

Regina Andrea

Gineke en Klaas varen met de Regina Andrea op de Waddenzee, naar de eilanden Terschelling, Vlieland of Texel. Ook het IJselmeer is goed te bereiken vanuit de haven van Harlingen voor een tocht naar Kornwerderzand of Makkum.

Voor meer informatie www.partyvaart-harlingen.nl/regina-andrea